Mercedes-Benz

Maak optimaal gebruik van jouw dakkoffer dankzij deze tips.

Of je nu gaat skiën in Zuid-Tirol of gaat zonnebaden in Benidorm, een dakkoffer op je wagen is altijd handig. Want iedereen kent toch wel het inpakprobleem voor de grote uittocht? Met een dakkoffer vergroot je de opbergruimte van je wagen gemiddeld met zo’n vierhonderd liter. Maar hoe maak je optimaal gebruik van een dakkoffer?

Onze tips:

-          Verdeel het gewicht gelijkmatig en zorg hierbij dat het zwaartepunt van je wagen zo laag mogelijk is. Idealiter plaats je zware bagage in de koffer van je wagen en lichte voorwerpen in de dakkoffer.

-          Zorg dat de inhoud van de dakkoffer niet heen en weer (ver)schuift. Dit kan je doen door voorwerpen in te pakken met handdoeken, dekens of kleding.

-          De maximumsnelheid voor een wagen met dakkoffer is dezelfde als wagens zonder. Maar bekijk zeker de door de fabrikant aanbevolen maximumsnelheid. Vergeet ook niet dat de dakkoffer het brandstofverbruik beïnvloed.

-          Denk aan de extra hoogte van je dakkoffer op je wagen bij het inrijden van parkeergarages.

-          Haal tijdens je verblijf alles of zeker de waardevolle voorwerpen uit je dakkoffer. Zo maken dieven geen buit. Dit geldt ook voor de kofferruimte in van je wagen.

Advies nodig?

Wil je meer weten van het aanbod dakkoffers van Mercedes-Benz? Bij Claes & Zonen vindt u een ruim aanbod van 330 tot wel 450 liter. En dit vanaf 410 euro inclusief BTW (exclusief dakdragers). Onze part advisors helpen u graag verder met een deskundige uitleg. Contacteer ons via onderstaande links.