Mercedes-Benz

5 tips voor de ideale proefrit

Is je oog gevallen op een wagen die je meteen doet watertanden? Maak dan een afspraak voor een eerste rijervaring. Zo kom je meteen te weten of de auto bij je dagelijkse levensstijl past en ook effectief een slimme aankoop zal zijn.

Maak een verlanglijstje

Maak voor je op proefrit vertrekt een lijstje met factoren die voor jou van essentieel belang zijn. Is er voldoende (koffer)ruimte? Wil je zetelverwarming? Het zijn maar enkele punten waar je extra op kan letten. Vergeet details niet, zodat je tijdens de proefrit makkelijk te weten komt of de wagen aan al je eisen voldoet.

Tips voor een geslaagde proefrit

Altijd spannend, de eerste rijervaring in je (toekomstige) nieuwe wagen. Hieronder enkele tips:

1.      Kies een rustig tijdstip

Aan een testrit in de file heb je niets. Je wilt tenslotte alle functionaliteiten van de wagen testen. De late voormiddag of vlak na de middag zijn ideaal.

2.      Voor je vertrekt

Voor je de baan op gaat check je het algemene gebruiksgemak: kan je makkelijk instappen, de zetel verstellen en is er genoeg zitcomfort? Let hier meteen op.

3.      Neem je kinderen mee.

Heb je twee, drie of meer kinderen? Neem ze mee voor de test. Hebben ze voldoende plaats op de achterbank? Is er ISOFIX voorzien voor de kinderzitjes? En niet te vergeten, past de buggy in de koffer?

4.      Vraag een routeplan

Moet jij dagelijks de autostrade nemen of beperkt je route zich enkel tot kleine wegen vol verkeersdrempels, rotondes in bebouwde kom? Vraag aan de verkoper een geschikte route op verschillende ondergronden en verkeerssituaties. Zo voorkom je een proefritje rond de concessie.

5.      Neem iemand mee

Met een extra paar ogen beleef en ontdek je meer. Je passagier zal ongetwijfeld andere dingen zien. Aanrader: neem een persoon mee die enige kennis heeft van auto’s. Als je op slag verliefd bent op je nieuwe wagen, heb je nog steeds iemand bij met een objectieve kijk.

Aarzel niet om tijdens de proefrit al je vragen te stellen. Vertel ons wat je goed en minder goed vindt aan de wagen. Ons team staat voor je klaar!